ilnet

La Crida posa un recurs de reposició a la pròrroga d’ILNET

El regidor Pau Juvillà denuncia que no es tracta d’una pròrroga, «sinó d’una nova concessió fora de control de la nova llei de contractes públics»

 

La Crida per Lleida – CUP ha anunciat avui un recurs de reposició contra l’acord del ple de la Paeria (23 de febrer de 2017) que autoritza la pròrroga del contracte del servei de recollida de residus i neteja viària fins al 2023. La formació assegura que no concorren les condicions legals per modificar aquest contracte: raons d’interès públic, degudes a causes imprevistes «que no tenen res a veure amb iniciar una prova pilot de recollida selectiva durant sis anys».

En una roda de premsa celebrada aquest migdia, el regidor Pau Juvillà ha denunciat que la Paeria presenta aquesta pròrroga «a corre cuita perquè no vol complir la nova llei de contractes públics». Aquesta llei restringeix la manera d’adjudicar la gestió dels serveis públics: per exemple, impedeix fer un sol contracte per dos serveis diferents – recollida de residus i neteja viària –, com té actualment ILNET, mentre avui obliga a fer-los en ‘lots’ per diversificar les adjudicacions.

La Crida considera que el govern de la Paeria «ha fet servir l’excusa» de no disposar de temps suficient per redactar un nou contracte. No obstant, el 2015, deu anys després d’iniciar la concessió, la Paeria va prorrogar l’explotació del servei per tres anys. Així, el regidor Fèlix Larrosa assegura que l’empresa concessionària, la unió empresarial ILNET, no ha fet les inversions necessàries i l’administració local no pot assumir-les.

«L’Ajuntament no ha tingut mai sobre la taula la possibilitat recuperar el control públic del servei, l’argument de la recollida selectiva no és vàlid perquè la Generalitat havia disposat el 2013 la implantació de la recollida selectiva als municipis. Han passat més de cinc anys que la Paeria no ha complert» assegura Pau Juvillà, regidor de la candidatura d’esquerres. En aquest sentit, la Crida lamenta que no s’hagi respost la sol·licitud de consulta ciutadana sobre el model de gestió del servei de brossa.

La formació anticapitalista defensa la gestió pública de les actuals concessions privades, com una aposta per la millora del servei, de les condicions laborals de les plantilles i de redistribució de la riquesa – el benefici industrial repercutiria a les arques municipals –. Convé destacar que el contracte de concessió a ILNET és el de major valor pressupostari per la Paeria: uns 12 milions d’euros.

Lleida, 1 de març de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria