violencia masclista

La Crida posa un recurs contra l’externalització de l’acollida a dones que surten de la violència masclista

La formació considera que l’externalització és “lesiu” per a les dones i que un servei de titularitat municipal i amb caràcter d’urgència ha d’estar gestionat de forma pública, amb professionals qualificats

La Crida per Lleida – CUP ha fet públic avui un recurs de reposició per anul·lar el plec de condicions de l’Ajuntament de Lleida per la contractació del servei d’allotjament per a dones que es troben en situació de violència masclista i als seus fills i filles. La formació ha valorat jurídicament la contractació i ha conclòs que les condicions del plec no s’adeqüen amb uns «serveis socials bàsics i de caràcter d’urgència» com l’acolliment de dones que surten d’un context de violència.

La Crida critica que el contracte tingui una durada de quatre mesos perquè «l’atenció a les supervivents ha de ser permanent i especialitzat» i ironitzen que «en quatre mesos no s’haurà combatut la violència masclista».

L’advocada de la formació, Esther Sancho, explica que el recurs del contracte es fonamenta en la naturalesa del servei d’acollida, «bàsic i d’urgència», fet que no pot licitar-se com un contracte menor.

A més, assegura que s’ha fraccionat «fraudulentament» la licitació en quatre mesos perquè passés com un contracte menor (19.796 euros). En aquest sentit, el contracte preveu que el servei es presta els 365 dies de l’any i les 24 hores del dia, contravenint el mateix període de licitació.

La Crida clama que aquesta previsió pressupostària no s’adiu a les dades dels informes de serveis socials de Paeria, ja que han augmentat les dones acollides d’urgència des de 2013 i el seu temps d’estada (un mes aproximadament).

Així, la formació ha tornat a reclamar un model de gestió públic, permanent i especialitzat davant del «fracàs demostrat» de l’externalització del servei (Dona Samaritana, Alberg Jericó…). «No es pot privatitzar un servei per quatre mesos, a les dones els hi va la vida literalment», lamenten.

Lleida, 5 de desembre de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria