aigua

La Crida portarà al Ple l’elaboració del reglament de l’aigua i denuncia que FCC – Aqualia no ho hagi fet malgrat l’obligació legal

La Crida per Lleida – CUP defensarà al ple de la Paeria de juliol l’elaboració del Reglament Municipal del servei de subministrament d’aigua potable «que ha d’estar finalitzat abans de l’any 2018». La formació vol exigir responsabilitats a Aqualia – FCC per «incompliment contractual» al no haver elaborat aquest reglament des que se li va adjudicar el servei, el 1993, i amb l’exigència de la modificació del contracte (prorrogat fins al 2031).

Així, la proposta de la candidatura anticapitalista és confeccionar el reglament a través d’un procés participatiu: consulta, audiència i informació públiques amb el «necessari retorn per elaborar la carta de drets i deures de les usuàries.

«L’aigua no pot esdevenir una mercaderia ni un negoci. L’accés a l’aigua potable i al servei de sanejament bàsic és un dret humà fonamental i, com a tal, ha d’estar garantit a tota la ciutadania. Cap persona ha de veure’s privada de l’accés a l’aigua per motius econòmics», defensen des de la formació.

La Crida denuncia que el municipi de Lleida no disposa encara d’aquest Reglament de l’Aigua, després de tantes dècades d’oferir el servei d’abastament des de la Paeria: «no disposem de cap regulació amb la que emparar-nos en la nostra relació amb l’administració titular del servei i respecte l’actual gestor privat FCC Aqualia SA, qui al seu torn ha incomplert l’encàrrec d’elaboració del reglament que en el seu dia el consistori li va encomanar», expliquen.

L’abastament domiciliari d’aigua potable i el clavegueram es configuren com a servei públic de prestació obligatòria per a tots els municipis, segons la Llei municipal i de règim local de Catalunya. En aquest sentit, els Reglaments Municipals de Servei d’aigua són d’obligada existència per regular el subministrament dins del territori del municipi: determinar les relacions entre el prestador del servei i els abonats, fixar els drets i les obligacions bàsiques de cadascuna de les parts, així com tots aquells aspectes tècnics, mediambientals, sanitaris i contractuals propis del servei públic.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya ‘Servei públic, o negoci privat?’ amb la que la Crida per Lleida distribuirà uns diaris informatius sobre l’explotació del servei d’aigua als barris de la ciutat. Malgrat promoure l’elaboració d’aquest reglament, l’aposta de la formació és recuperar el control públic del servei de subministrament d’aigua potable.

Lleida, 19 de juliol de 2017 (81è aniversari de la revolució social a Catalunya)

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria