La Crida segueix apostant per un parc agrari a l’Horta de Lleida

La Crida per Lleida – CUP segueix apostant per un Parc Agrari com a model de gestió per l’Horta de Lleida. Des de la formació es destaca que l’Horta no pot continuar sent un espai per l’especulació urbanística ni per l’acaparament de terres de la indústria agroalimentària. Així, afirmen que tot això ha provocat «un allunyament entre qui produeix i qui consumeix» els aliments i la desconnexió social i econòmica entre la ciutat i l’Horta.

La Crida sempre ha defensat un parc agrari i un banc de terres per a l’Horta lleidatana, amb la participació de la gent en la seva elaboració i desplegament d’accions. Aquest parc agrari ha d’encaminar-se cap a l’agricultura ecològica i de proximitat, fomentant un desenvolupament econòmic sostenible i el manteniment de les explotacions agràries per part dels joves.

«Ens trobem en un moment clau per a la recuperació i preservació de la vida a l’Horta: no com un patrimoni obsolet i sense activitat que ens recordi un passat agrari, sinó per a impulsar-la com un sector econòmic clau de productes de qualitat per a la ciutat i la seva gent», conclouen.

En aquest sentit, la Crida farà una proposta de resolució a la comissió territorial de l’Horta de Lleida en relació al seu Primer Congrés. La formació considera que no recull la pluralitat d’opcions productives i comercialitzadores, així com la igualtat de gènere.

El perquè d’un parc agrari: experiències compartides

 

Amb Josep Manel Pérez, enginyer agrícola de la Regidoria d’Agricultura i Horta de l’ajuntament de València, i Clara Griera, enginyera agrícola de la cooperativa l’Olivera de Verdú (Urgell) i membre del col·lectiu Terra Franca que aposten, entre altres coses, per un model agrícola que permeti l’accés a un tros de terra per qui la treballi.

A la segona taula de la jornada intervenen Josep Moret, pagès ecològic de Castellserà que fa venda directa, Josep Maria Coll, pagès ecològic de l’Horta lleidatana i Jordi Santandreu, pagès ecològic de Juneda que fa venda directa des de l’Hort de ca la Cistellera.

Per últim, la intervenció de la cooperativa Joaquín Costa de Binéfar.

 

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria