dones

La Crida denuncia que, un any després del tancament de “La Dona Samaritana”, la Paeria no hagi trobat una solució estable pel servei

La formació va alertar l’abril de 2017 que l’entitat ‘La Dona Samaritana’ abandonava el servei d’allotjament d’urgència per a dones que surten de la violència masclista. El concurs per la gestió a quatre mesos ha quedat desert.

La Crida per Lleida – CUP denuncia que la regidoria de Polítiques d’Igualtat encara no hagi trobat una solució estable pel servei d’allotjament d’urgència per a dones que surten de la violència masclista. Segons informa la mateixa regidora Sara Mestres, el concurs per la seva gestió va quedar desert en l’obertura de pliques del 4 de desembre de 2017 i «estudiaran noves fórmules de licitació que permetin cobrir aquesta necessitat», malgrat que la formació d’esquerres presentés un recurs per anul·lar el darrer concurs.

Actualment, després de l’abandonament del recurs residencial, les dones usuàries són allotjades en els dos pisos que ha habilitat la Paeria – a instància de la Crida – o bé en establiments hotelers, fora de l’horari habitual.

El mateix desembre, la Crida per Lleida – CUP va presentar recurs de reposició per anul·lar el plec de condicions de l’Ajuntament de Lleida per la contractació del servei d’allotjament. La formació va concloure que les condicions del plec no s’adeqüen amb uns «serveis socials bàsics i de caràcter d’urgència» com l’acolliment de dones que surten d’un context de violència. Criticaven que el contracte tingués una durada de quatre mesos perquè «l’atenció a les supervivents ha de ser permanent i especialitzat».

Quan es va anunciar a l’abril de 2017 l’abandonament del servei per part de «la Dona Samaritana» (l’entitat religiosa que anteriorment el gestionava), la Crida ja es va anticipar en alertar que la Paeria no disposava «d’un pla B» ni d’una segona opció de gestió pública: com a conseqüència de la privatització d’aquest servei, es deixava desprotegides un bon nombre de dones en context de violència. Com és sabut, la Crida defensa un model 100% públic del servei, amb atenció i formació especialitzada.

Lleida, 2 de febrer de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria