serveis públics lleida

La Crida aconsegueix que la Paeria reforci els mecanismes de fiscalització de les concessions

La Comissió de Gestió dels recursos i la hisenda de la Paeria ha aprovat avui una proposta de resolució de la Crida per Lleida – CUP que demana reforçar els mecanismes de fiscalització i control de les empreses que es beneficien de les concessions municipals. L’equip de govern s’ha compromès a presentar una proposta de millora, mentre que la formació ha assegurat que «estarà atenta a que aquest pas es produeixi».

La Crida ha estat molt crítica amb la «manca de control» de les concessions públiques per part de la Paeria. En aquest sentit, la darrera denúncia que va destapar la candidatura d’esquerres és que l’empresa que gestionava la discoteca de Gardeny, Ágora del Este, havia acumulat més de 900.000 euros de deute en els cànons anuals amb l’Ajuntament de Lleida. Un cas anàleg a la societat que operava a dins del teatre de la Llotja, la Llotja S.A., que incomplia amb les obligacions contractuals i que la formació ho va fer públic al gener de 2017.

La Crida ja havia denunciat al llarg de 2015 i 2016 que el River Café (antiga empresa concessionària del xalet dels Camps Elisis) no complia amb els horaris d’obertura establerts al plec de condicions del concurs, que havien de servir per «dinamitzar el parc dels camps Elisis». La Paeria no va emprendre accions legals per incompliment contractual al considerar-les «ineficaces», ja que la concessió s’extingia el novembre de 2016.

Una legislatura marcada per les queixes de la manca de control de les empresses concessionàries

 

Cal recordar que la Crida per Lleida va abandonar al maig de 2017 la Comissió de Serveis Públics de la Paeria, un òrgan que la mateixa formació havia impulsat. La formació es queixava de què l’equip de govern havia bloquejat en tot moment el treball del grup d’estudi, sense facilitar la informació econòmica i els convenis laborals dels serveis.

A més, van descobrir que la Paeria no destina recursos al seguiment dels serveis privatitzats ni tenen el personal necessari per la seva fiscalització – només consta un treballador a l’organigrama funcional de l’Ajuntament –. Arran d’aquest greuge, la Crida va iniciar la campanya Servei públic, o negoci privat per «assolir un acord social, polític i sindical ampli cap a la remunicipalització dels serveis privatitzats».

Lleida, 15 de febrer de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria