pobresa energètica

La Crida tem que la Paeria no fa inspeccions d’ofici a les empreses que fan talls indeguts de subministrament

La Crida per Lleida – CUP sospita que la Paeria no té voluntat de fer públiques les sancions a les empreses subministradores d’energia que incompleixen la llei 24/2015, tal i com disposa la moció aprovada al ple de la Paeria el 23 desembre de 2016.

En cas de tall indegut de subministrament a llars que pateixen de pobresa energètica, els serveis socials de l’Ajuntament de Lleida informen d’aquesta irregularitat a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC). L’OMIC, al seu torn, ho trasllada a l’Agència Catalana de Consum per tramitar les sancions corresponents.

Segons ha informat el regidor de Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, Xavier Rodamilans, l’Agència Catalana de Consum no ha informat a la Paeria de les sancions imposades a les empreses energètiques pels talls de subministrament. Al seu torn, la Crida sospita que la Paeria no ha fet les inspeccions periòdiques per informar d’aquests incompliments a l’Agència Catalana de Consum.

La moció per aprofundir en la lluita contra la pobresa energètica, impulsada per la Crida per Lleida, instava l’Ajuntament de Lleida a aturar les contractacions municipals amb empreses que realitzessin talls de subministraments bàsics sense complir amb la llei 24/2015, i que aquestes sancions es fessin públiques.

«Les mesures aprovades al ple de la Paeria tenien la voluntat de dissuadir les empreses subministradores de seguir fent talls de llum de forma indeguda. Si l’Ajuntament segueix bloquejant l’accés a aquesta informació, la dissuasió no es produeix, mentre les companyies energètiques poden seguir incomplint la llei 24/2015 perquè no els comporta mala publicitat», explica el regidor Pau Juvillà.

Lleida, 27 de febrer de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria