habitatge

La Crida insta la Paeria a establir mesures urgents per garantir el dret a l’habitatge

La Crida per Lleida – CUP defensarà al ple de la Paeria de març una moció per a establir mesures urgents en defensa del dret a l’habitatge, que persegueix l’objectiu d’ampliar el parc públic d’habitatge i donar atenció immediata a persones en situació de risc d’exclusió social.

Segons destaca la formació, avui en dia el dret a l’habitatge es troba vulnerat com a conseqüència de les polítiques públiques encaminades a convertir l’habitatge en un negoci enlloc d’assegurar que aquest sigui un dret garantit per llei. També acusen les entitats financeres de ser responsables de la bombolla immobiliària i de portar “les classes populars a l’endeutament, la precarietat i, en molts casos, al desnonament de les cases que ocupaven”.

“El Parc social d’habitatge es configura com un instrument destinat a posar a disposició de les persones o unitats familiars en situació d’exclusió residencial, o que estan en risc de trobar-s’hi, els habitatges de titularitat pública i privada que integrin aquest parc social, en règim de lloguer, per sota del preu de mercat, per tal de garantir l’accessibilitat a l’habitatge” explica Pau Juvillà, regidor de la Crida.

Proposen l’expropiació forçosa per raons urbanístiques per l’execució dels sistemes urbanístics de caràcter públic, opció que podria incloure modificacions al POUM

Per tal d’augmentar aquest parc social, tenint en compte que la Paeria, com a ens local, no pot expropiar habitatges buits per a aquesta finalitat, la Crida proposa mesures alternatives i insta als serveis jurídics de la Paeria a estudiar-los. Per exemple, proposa l’expropiació forçosa per raons urbanístiques per l’execució dels sistemes urbanístics de caràcter públic, opció que podria incloure modificacions al POUM.

D’altra banda, la Crida s’ha mostrat «preocupada» per la moció que defensarà Ciutadans al mateix Ple. La formació «comparteix» la demanda del partit taronja d’ampliar el parc públic d’habitatge i aturar les màfies, però considera que «enlloc d’atacar les causes que vulneren el dret a l’habitatge, es confronta amb una de les manifestacions del problema, per tal de criminalitzar l’ocupació de pisos buits».

Lleida, 20 de març de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria