cooperació

La Crida denuncia que la Paeria ha finançat projectes de cooperació sense l’avaluació preceptiva

La Crida per Lleida – CUP celebra que per fi es presenti l’avaluació del pla director de cooperació i solidaritat de l’Ajuntament de Lleida (2013-2016), avaluació d’obligat complimentAquest pla s’ha prorrogat dos anys (2016 – 2018) sense que s’hagi iniciat el procés d’elaborar-ne un de nou.

El pla 2013 – 2016 explicitava que s’havia de fer una valoració a la meitat del seu curs: “durant 6 anys s’han fet polítiques de cooperació a cegues, sense conèixer els resultats o la utilitat del pla director, sense adaptar-se a la realitat canviant”, explica Gemma Casal, representant de la Crida al Consell Mixt de Cooperació.

“Durant els 6 anys no s’han presentat plans de treball anual actualitzats. Hi ha projectes de cooperació que s’han finançat durant set anys, sense tenir cap avaluació de la seva tasca, d’organitzacions que ja han desaparegut” afegeix Casal.

La Crida, en aquest sentit, agraeix l’esforç de la Universitat de Lleida en el procés d’avaluació del Pla Director. No obstant, lamenten que no hi hagi una avaluació qualitativa dels projectes “sobre el terreny” i que no s’informi a la ciutadania “per manca de recursos i de voluntat política”.

La representant de la formació al Consell Mixt assenyala que el Pla Director ha suspès en aquelles àrees on la Paeria havia de ser l’agent al capdavant de l’execució de programes: accions de sensibilització, treball en l’àmbit educatiu… només s’han complert en un 30%.

La Crida assegura que la regidoria de Cooperació “és una de les grans oblidades per part del govern de la Paeria”. “Incompleixen de manera greu el compromís adquirit en el pla vigent de destinar l’1% del pressupost municipal a aquesta àrea, tan sols s’hi destina un 0’2%” assenyala Gemma Casal.

La manca de personal, la sobrecàrrega de feina i la “nul·la voluntat del regidor a l’hora de negociar amb les entitats de la ciutat” són les causes quedificulten el desenvolupament de “polítiques de cooperació participades”. La Crida confia que el nou pla director serà elaborat de forma “realista consensuada i respectant les ONGDs de la ciutat, amb un pressupost adequat i amb un pes específic de l’educació per al desenvolupament”.

Lleida, 28 de març de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria