La Crida no assistirà a la proclamació de les pubilles

La Crida per Lleida – CUP anuncia que els seus dos edils no assistiran a la proclamació de les pubilles de la Festa Major ni a la imposició de bandes que es durà a terme demà dijous, 10 de maig. En aquest sentit, el grup municipal creu que participar de la festa i la cultura popular no és sinònim de mantenir l’imaginari del catalanisme més tradicionalista, que la formació considera absolutament caducat i superat. Un catalanisme d’arrel folklòrica que vincula la figura de la pubilla (i la de l’hereu, si fos el cas) a una tradició sociohistòrica lligada a un model pairalista, que parteix d’uns valors tradicionals i conservadors, com ara el concepte de l’heretatge.

En un context com l’actual, després de l’èxit rotund de la vaga feminista del 8 de Març i de la vergonyosa sentència del cas de “la manada”, la formació no pot entendre que es mantingui un acte d’aquestes característiques i que la Paeria en faci gala escudant-se en la tradició.

Així, la Crida creu que la proclamació de les pubilles no deixa de ser una nova exhibició patriarcal de construcció d’una realitat on la dona, la pubilla, es presenta com a una figura purament ornamental, que cada barri, partida o associació de la ciutat llueix un cop a l’any. La formació considera que posar bandes i flors a les dones no és política de defensa dels drets per la igualtat de les dones, sinó que és menystenir-les, un cop més.

Lleida, 09 de maig de 2018.

La foto de capçalera és de Comunicació Paeria

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria