futur llotja

La Crida presentarà una moció per replantejar i obrir a la ciutadania el futur de la Llotja

La Crida per Lleida – CUP presentarà al ple de divendres una moció per tal de replantejar el futur de la Llotja. La formació explica que, pocs anys després de la inauguració de l’edifici, la gestió ha resultat nefasta: destaquen el fet que s’hagi injectat a un equipament públic, gestionat per concessionàries privades, milers d’euros provinents dels pressupostos municipals, en detriment d’altres necessitats socials i culturals de la ciutat.

La Crida insisteix que «no es tracta d’un problema de gestió sinó un problema de model», on els criteris economicistes i especulatius han passat per damunt de les prioritats socials i culturals de la ciutat. D’altra banda, al tractar-se d’una gestió deficitària, el grup municipal considera que «no té sentit el paper que ocupen tant el Centre de Negocis i Convencions com la Fundació Teatre la Llotja», i en conseqüència en demanen la dissolució immediata d’aquests òrgans i l’assumpció de la gestió directament des de la Paeria.

La Crida també sol·licita apartar a ZUCAR EVENTS SL de qualsevol acció lligada a la gestió i programació de la Llotja, justificant que no existeix la documentació de la licitació, i exigir els pagaments pendents del cànon a les concessionàries associades a la gestió de la Llotja, «si és necessari amb els seus corresponents processos judicials».

Altrament, la formació demana que s’iniciïn immediatament els tràmits per la reversió del terreny annex a la Llotja, propietat de Catalunya Caixa i que actualment restaria en propietat de la SAREB.

Pel que fa a l’equipament, la Crida considera que cal donar un ús adequat a l’edifici, i és per això que reclamen traslladar aquest debat a la ciutadania i dissoldre tot allò que no aporti benefici al conjunt del municipi i «suposi una fuga de diners públics». A més, exigeixen una revisió amb la màxima transparència i portant a debat el que costa La Llotja a la ciutat.

Lleida, 17 de febrer de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria