La Crida manté la proposta de pujar l’IBI «a qui més té»

La Crida per Lleida – CUP es manté en la pujada de l’IBI a les grans superfícies comercials i la gran indústria. La formació ha anunciat que només pactarà unes ordenances fiscals si inclouen bonificacions als valors cadastrals de fins a 50.000 euros, una taxa del servei d’aigua i una ordenança per la verificació de pisos buits.

«La progressivitat en els impostos municipals és part del nostre projecte polític: encara que s’assoleixi per la base dels contribuents també ha d’afectar als qui més tenen», indiquen fonts del grup municipal en relació a la pujada de l’IBI a les grans superfícies comercials i a la gran indústria.

IBI

La Crida ha puntualitzat que aquesta pujada no afectaria als usos sanitaris: «hem vist que el 10% més alt del valor cadastral d’aquests immobles és més baix que al tram més alt del comerç i la indústria».

En aquest sentit, la formació s’oposa a la baixada lineal de l’impost perquè «pressuposa el mateix esforç tributari a persones amb condicions econòmiques diferents». La Crida ha lamentat el possible pacte del PSC per la baixada de l’IBI: «Han abandonat la progressivitat que vam acordar el darrer any per abraçar unes ordenances de dretes. A més, es perd la oportunitat de tenir ingressos per a despesa social».

D’altra banda, la formació manté en els seus «mínims» per a les ordenances del 2017 la incorporació de la taxa del servei d’abastament d’aigua a la de clavegueres. «Seria un primer pas cap a la necessària municipalització del servei d’aigües a Lleida», defensen.

Al ple de la Paeria d’aquest divendres la Crida també proposarà una moció per crear una ordenança reguladora del procediment de verificació d’habitatges buits a la ciutat. Aquesta ordenança contempla un programa d’inspeccions i un règim de sancions per als tenidors de pisos desocupats.

 

La Crida reclamarà al ple el tancament dels CIEs i suport al regidor de Vic Joan Coma

La formació farà un prec a la Paeria per exigir al Ministeri d’Interior el tancament dels CIEs, tal i com es va pronunciar el Parlament de Catalunya el juliol de 2015 i davant les protestes dels interns a Aluche (Madrid) i Barcelona. En aquest sentit, també reclamarà a l’Ajuntament que el pla d’acollida per a persones refugiades de Lleida s’estengui a demandants d’asil i persones que no hagin resolt la seva situació administrativa.

A més, la Crida reclamarà el suport del ple municipal al regidor de Capgirem Vic Joan Coma Roura, a qui l’Audiència Nacional imputa un delicte de sedició per defensar la desobediència en seu municipal.

580e6628d1b44

La formació també exigirà al govern municipal una declaració pública que rebutgi l’empresonament dels co-alcaldes de la ciutat kurda d’Amed, Firat Anli i Gültan Kisanak, per part de l’estat turc. Així, demanarà que el govern de l’estat i la Generalitat tallin qualsevol relació econòmica i política amb Turquia fins que «no es restitueixi la normalitat democràtica al país».

Per últim, la Crida defensarà que el ple de la Paeria doni suport al govern regional de Valònia (Bèlgica), per la seva oposició al tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i el Canadà.

14889799_1818640028381691_1964053247116310227_o

Lleida, 27 d’octubre del 2016.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria

1 Comment