Torre Salses

La Crida manté l’esmena a la totalitat i votarà en contra del POUM

La formació constata que les seves propostes per definir el model de ciutat per als pròxims vint anys “topen frontalment” amb el plantejament urbanístic de l’equip de govern del PSC i els socis de C’s i PP

 

La Crida per Lleida – CUP ha anunciat avui, en el marc de la Comissió Especial sobre el POUM prèvia al ple de dimecres vinent, que manté la seva esmena a la totalitat al document sobre el futur urbanístic del municipi de Lleida de l’equip de govern i el seu vot serà contrari a la seva tramitació. El regidor de la Crida, Pau Juvillà, ha “constatat” que les propostes de la formació per definir el model de ciutat per als pròxims vint anys “topen frontalment” amb el plantejament urbanístic de l’equip de govern del PSC i els socis de C’s i el PP.

La Crida va plantejar la descatalogació del “sol urbà no desenvolupat” previst al POUM perquè consideren que “cal omplir Lleida abans de construir-la enfora”. Així mateix, exigien un cens dels habitatges buits disponibles a la ciutat “per desmentir” la projecció de nova construcció. Aquesta esmena, sumada a la d’incrementar el parc públic d’habitatge, no han estat acceptades pel PSC, C’s i PP, un fet que la formació qualifica de “permissivitat cap al negoci immobiliari”.

La formació també defensa una aposta pel comerç de barri i de proximitat, contrari als macro-projectes comercials que es defineixen al POUM. L’equip de govern va assegurar a la Crida “que Torre Salses ja està consolidat”. A més, el regidor Pau Juvillà critica que el PSC mantingui “un increment brutal” del sòl industrial al POUM.

Un altre dels elements de discrepància entre la Crida i el PSC és l’Horta. El POUM preveu dos vials al Camí de Montcada i al Camí de la Mariola per accedir a la ciutat de Lleida. Per contra, la formació considera que “aquestes vies trencaran l’Horta” i que “ja hi ha accessos que permeten l’entrada a tots els punts de Lleida”. La Crida ha plantejat ampliar les carreteres existents, una proposta desestimada per l’equip de govern.

A més, critiquen la proposta del POUM de regularitzar les micro-illes de l’Horta perquè “serà la llavor d’un creixement urbanístic sense precedents“. “Un cop catalogues com a sòl urbà una zona ja no pots fer marxa enrere. L’esquarterament del nostre pulmó verd serà imminent” ha dit Pau Juvillà.

Pots llegir el document que presentem aquí:

Lleida, 18 d’abril de 2018

 

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria