Equador

La Crida per Lleida a l’equador de la legislatura

El dissabte passat vam fer una jornada de balanç dels dos anys de la Crida a la Paeria. Seguim amb el mandat de transformar el model de ciutat a favor de les classes populars i empènyer el municipi cap a la construcció de la República Catalana. Mentrestant, el PSC se sent estranyament còmode amb el tripartit d’ordre, persisteix en el desmantellament dels serveis i nega l’emergència social de la ciutat.

No només la nostra candidatura denuncia la cronificació de la pobresa a la ciutat: recentment, Creu Roja ha posat sobre la taula que el 63% dels lleidatans atesos per l’entitat (més de 3.000) pateixen una situació de pobresa crònica, ja que fa més de tres anys que no poden cobrir les necessitats més bàsiques. Per la seva banda, Càritas (Diocesana) també coincideix amb aquesta cronificació. El govern municipal segueix sense respondre a aquesta situació d’emergència i persisteix en el model assistencialista i privatitzat de l’atenció social: recordem que, mentre s’aixecava la Llotja amb diners públics, es tancava l’alberg municipal.

Des de la Crida, humilment hem treballat en la defensa de les classes populars. Hem assolit la progressivitat de l’IBI pels valors cadastrals; hem discutit la privatització dels serveis; hem posat en contradicció la regidoria d’Igualtat i la transversalitat de gènere que defensen (amb el cas Dona Samaritana com a paradigma); hem denunciat l’entramat societari a la Llotja; hem fet aflorar la memòria històrica que volien soterrar. Amb tot, reconeixem que amb la nostra petita posició costa canviar un model de ciutat enquistat. Per sort, al carrer hi ha una ciutat que batega.

En l’horitzó dels propers anys, lluitarem per recuperar el control dels serveis privatitzats. Hem iniciat una campanya que justament vol generar un acord polític, social i sindical ampli per la municipalització dels serveis bàsics (aigua, residus, atenció domiciliària, recursos residencials…). Treballarem per avançar cap a un model d’atenció social públic, empoderador i transformador de les desigualtats socials i de gènere, que deixi aquesta visió assistencialista i «usuaritzada» d’aqyest govern municipal. Contribuirem a empènyer el municipi cap a la construcció de la República catalana des de baix, malgrat el tripartit d’ordre (PSC, C’s i PP) que nega l’autodeterminació del nostre poble. Cuidarem la nostra memòria històrica, la de la gent humil i comuna. Persistirem fins que la Paeria com a institució i a través de les seves polítiques representi realment la majoria social d’aquesta ciutat.

Lleida, 15 de juny de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria