marca horta

La Crida lamenta que la “Marca de l’Horta” no garanteixi la qualitat i la sostenibilitat dels productes de l’Horta lleidatana

La Crida per Lleida – CUP ha votat en contra del «Reglament de la marca de l’Horta» que avui s’ha debatut a la Comissió Informativa de l’Horta de Lleida. Segons la formació, el redactat final ha perdut la intenció de «promocionar i garantir» la feina ben feta de la pagesia i els productors: «els termes de sostenibilitat i qualitat queden buits de contingut».

A més, la Crida denuncia que l’òrgan de gestió de la marca no sigui una comissió «tècnica» capacitada per avaluar els productes, sinó que sigui un òrgan de representació política i veïnal.

En l’anterior Comissió del gener de 2018, la Crida havia exigit que es tracés una regulació clara i transparent per certificar quins productes s’inclourien a la Marca de l’Horta: vetllant per la qualitat, la sostenibilitat i l’origen, a més de la seva comercialització i identificació als mercats de la ciutat. La formació va proposar a finals de 2015 la constitució d’aquesta marca, acompanyada de la figura del Parc Agrari – indispensable per donar un impuls a l’Horta lleidatana com a espai agrari –.

La candidatura d’esquerres considera greu que la gestió de la Marca hagi estat privatitzada a mans de la Fundació Lleida 21: la representant a la Comissió, Gemma Casal, hi veu una clara intenció «d’atribuir funcions a la Fundació per justificar la seva existència i eliminar les tasques pròpies de la regidoria de l’Horta».

La Crida ha denunciat en repetides ocasions l’ús «opac» de les fundacions que «usurpen tasques de gestió pública». En aquest sentit, la Crida ha exigit que la revista de l’Horta (gestionada per la Fundació Lleida 21) se sotmeti al mateix control que la revista de la Paeria, via el Consell Editorial. Així, reclama al govern municipal que convoqui d’una vegada aquest consell, «segrestat» des de fa més d’un any.

Lleida, 12 de febrer de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria