dona

La Crida reclama a la Paeria informació sobre l’atenció a dones en situació de violència masclista

La Crida per Lleida – CUP reclamarà demà, a la Comissió de Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, informació sobre l’actual procés d’atenció d’emergència a les dones en situació de violència masclista, després que La Dona Samaritana abandonés la gestió del servei. La formació vol saber si les professionals que atenen les usuàries són treballadores socials i d’igualtat de la Paeria i si estan formades en l’atenció a dones i infants en situació de violència.

A més, la Crida vol saber quin és el concepte dels 140.000 euros que el govern de la Paeria va dir que destinava a l’atenció d’aquestes dones i infants. La formació reclama també que s’informi sobre la situació dels pisos d’emergència.

La Crida ha tingut constància d’una família monoparental, encapçalada per una dona amb fills en situació d’emergència d’allotjament per violència masclista, que porta sis mesos en una habitació d’una fonda amb poc espai i poca autonomia. Per aquest motiu, reclama que es prioritzi l’accés a la mesa d’emergència d’habitatge a les dones en situació de violència, tal i com estipula la llei i com va aprovar el ple de la Paeria.

La Crida ha lamentat que el govern municipal no aposti per un model públic d’atenció a víctimes de la violència masclista, després de «constatar el fracàs de Dona Samaritana». La formació reitera la necessitat d’un recurs municipal d’urgència per a dones que surten d’un context de violència, una proposta que ha estat desestimada pel regidor Xavier Rodamilans.

Lleida, 12 de setembre de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria