neteja

La Crida impulsa una consulta sobre la gestió del servei de recollida de residus i de neteja viària

La Crida per Lleida – CUP ha anunciat avui que presentarà a la Paeria una sol·licitud de consulta ciutadana per decidir el model de gestió – pública o privada – del servei de recollida de residus i neteja viària, actualment en mans d’ILNET. El pròxim any, concretament el 16 de març de 2018, vencerà el contracte de concessió – amb pròrroga – que va signar la Paeria amb la unió d’empreses ILNET (2005).

A l’hora de triar la forma de gestió que ha de tenir aquest servei bàsic per al municipi, la Crida planteja, d’una banda, “la tria més eficient i sostenible” com diu la llei, i l’altra, que la ciutadania pugui decidir “com es gestionen els seus recursos”. Cal tenir en compte que el contracte de concessió a ILNET és el de major valor pressupostari per la Paeria – uns 12 milions d’euros –.

“Lleida no ha dut mai a terme una consulta popular, emparada amb la llei 10/2014. Creiem que aquesta és una ocasió d’or”, ha explicat Esther Sancho, assessora legal de la Crida. Un cop presentada la sol·licitud de consulta, la Paeria tindrà tres mesos per admetre-la a tràmit: en cas de fer-ho, els impulsors disposaran de 60 dies per recollir les 5.000 signatures exigides per a la convocatòria. Si es validen les signatures, l’Ajuntament de Lleida haurà de posar les urnes.

Com ja és sabut, l’aposta de la Crida és la gestió pública i directa dels serveis municipals. La formació va presentar el maig passat la campanya «Servei públic o negoci privat» per obrir el debat sobre la remunicipalització dels serveis privatitzats i assolir un acord social, polític i sindical ampli en aquest sentit. La candidatura anticapitalista destaca que l’aposta pel control públic és una qüestió de «drets socials», una millora de les condicions laborals de l’actual plantilla i una distribució «a favor de la ciutat» dels beneficis que avui són privats».

Lleida, 15 de novembre de 2017.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria

1 Comment