Llotja

La Crida impugnarà l’acord de rescissió del contracte amb la Llotja S.A. per ocultació d’informació

La Crida per Lleida – CUP denuncia novament l’ocultació d’informació sobre l’abandonament de la concessió de la Llotja, aquest cop a la convocatòria extraordinària del consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions, S.A.. La formació havia demanat aquesta convocatòria, conjuntament amb ERC – Avancem i CiU, perquè es tractés amb documents i informes escrits la finalització de la gestió de la Llotja de Lleida, S.A. i les implicacions que tindrà la rescissió del contracte per al CNC.

El conseller Ferran Dalmau explica que en el consell extraordinari d’avui no s’ha presentat cap document, tot i demanar-ho formalment, i per això han forçat amb ERC i CiU enretirar els punts de l’ordre del dia que es referien a l’extinció del contracte. En concret, la Crida demanava els informes d’Intervenció i de Recursos Humans de la Paeria que dictessin com s’absorbirà la gestió de la Llotja.

La Crida s’empara amb l’article 15 pel dret a la informació de l’Estatut del CNC i amb l’article 251 de la Llei de Societats Anònimes per impugnar acords que es considerin nuls – en aquest cas, la continuïtat de la gestió de la Llotja per part del CNC, aprovada amb el vot en contra de la Crida per «manca d’informació» –.

En aquest sentit, Dalmau denuncia «la desempara, no només dels consellers, sinó del conjunt de la ciutadania» pel fet que es necessiti la majoria absoluta del consell d’administració per demanar informes escrits, mentre que el PP i C’s s’han posicionat al costat de l’equip de govern. «En comptes de facilitar informació cabdal sobre el que suposa traspassar la gestió de la Llotja al CNC, el regidor Peris utilitza tots els instruments legals per no explicar a la ciutat què està passant aquí dins».

La Crida també denuncia que a l’acta anterior s’han afegit acords sobre la continuïtat de la gestió de la Llotja que no es van debatre al consell anterior, com el nombre de treballadors que absorbiria el CNC, i que s’ha aprovat pel recolzament de populars i taronges.

Lleida, 22 de febrer de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria