horta

La Crida sol·licita un grup de treball sobre usos agraris al Fòrum de l’Aigua

La Crida per Lleida – CUP ha demanat avui, a la comissió de l’Horta de la Paeria, que s’inclogui un grup de treball sobre usos agraris al Fòrum de l’Aigua – una iniciativa de la Paeria i Aquàlia -. La formació considera que pot ser una oportunitat «per abordar la modernització del reg de l’Horta lleidatana i avançar cap a un ús no depredador dels recursos hídrics».

D’altra banda, el govern de la Paeria ha presentat un esborrany del reglament de la Marca de l’Horta, el qual la Crida lamenta que no s’hagi consultat prèviament amb els representants de la Comissió. Segons la candidatura d’esquerres, aquest esborrany «té moltes similituds» amb la proposta de creació d’un parc agrari que ha fet en repetides ocasions al llarg de la legislatura.

«La nostra proposta ja incloïa un consell regulador que vetllés per la qualitat, la sostenibilitat i l’origen dels productes de l’Horta, a més de la seva comercialització i identificació als mercats de la ciutat», assegura Gemma Casal, representant de la Crida a l’Horta.

Casal afirma que la Paeria no vol reconèixer la idoneïtat de la figura del parc agrari: «la Marca de l’Horta l’han plantejat d’una forma molt àmplia, cal definir i protegir els espais de vida, agrícoles, patrimonials del camp lleidatà».

D’altra banda, la Crida valora positivament l’aposta pels taxis a demanda a l’Horta i suggereix que es faci una avaluació amb els veïns sobre la millora de la mobilitat.

Lleida, 9 de gener de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria