ILNET

La Crida denuncia que el govern ha aprovat els preus del servei a ILNET sense portar-ho al Ple

La formació ha presentat un recurs per anul·lar l’acord de la Junta de Govern Local que aprova els cànons anuals de l’explotació del servei (més de 2 milions d’euros) «per manca de competències, per opacitat sobre el servei públic i per vulnerar els drets de participació dels regidors al ple de la Paeria»

 

La Crida per Lleida – CUP ha explicat avui, en roda de premsa, que ha presentat un recurs de reposició per anul·lar l’acord de la Junta de Govern Local del 27 de desembre de 2017, en el que s’aproven la liquidació dels cànons de 2016, 2017 i 2018 del servei de neteja viària i de recollida de residus, explotat per la unió d’empreses ILNET.

El recurs que ha fet públic la formació al·lega que la Junta de Govern Local no és competent per aprovar els preus de la concessió – correspon al conjunt del ple de la Paeria – . A més, es va fer servir el procediment d’urgència quan l’aprovació dels cànons anuals és «previsible per l’execució del mateix contracte»: pel procediment d’urgència no es va convocar la comissió informativa prèvia, fet que vulnera els drets de participació dels regidors al ple de la Paeria.

Aquest acord (27/12/17) resol que la Paeria ha de pagar a ILNET 186.421 euros d’acord amb l’actualització de l’IPC dels anys 2016 i 2017. La quantitat més substanciosa, però, és la que abona l’Ajuntament pel servei de recollida de residus pel període de l’1 de gener al 16 de març de 2018, pel valor de 2.532.529 euros. Cal recordar que la concessió per explotar el servei caduca el març de 2018, amb la incògnita de quin model de gestió es seguirà o si es prorroga a l’actual concessionària ILNET – aquesta empresa explota el servei des de 2005, el de major volum pressupostari pels comptes de la Paeria –.

Amb tot, la Crida per Lleida denuncia que «no només es salten les normes de la corporació municipal, sinó que a un mes i mig de finalitzar la concessió no s’ha informat als grups políticssobre la seva continuïtat». La formació ha recordat que van presentar una sol·licitud de consulta ciutadana sobre el model de gestió (públic o privat) del servei de neteja i recollida de residus el gener passat, sense resposta per part de la Paeria, per la qual cosa exigiran que es resolgui immediatament.

Lleida, 8 de febrer de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria