acollida

La Crida exigeix un model públic d’acollida d’urgència per a víctimes de la violència masclista

«Després de constatar el fracàs de l’externalització dels serveis socials a entitats religioses, ni s’hauria de discutir l’exigència de la municipalització de l’acollida», asseguren

 

La Crida per Lleida – CUP exigeix recuperar a mans públiques el servei d’acollida d’urgència a dones víctimes de la violència masclista, després de donar a conèixer que Dona Samaritana ha abandonat la gestió de l’únic centre d’aquestes característiques a la ciutat de Lleida.

Aquesta proposta respon del programa polític de la Crida, que recollia com a prioritària la «municipalització dels centres d’acollida, dotant-los de recursos, amb professionals qualificades i amb sous dignes». En aquest sentit, manté l’exigència d’augmentar els recursos residencials per a les dones que surten d’un context de violència masclista i «aturar per sempre les derivacions a centres religiosos».

La formació anticapitalista i feminista ja va defensar aquest model al ple del novembre de 2015, en una moció que no va prosperar en la seva totalitat: demanava la creació d’un espai residencial públic d’emergència «adequat», amb mesures integrals de seguretat i atenció i que permetés l’acollida a infants i adolescents de totes les edats, unes condicions que no es donaven a Dona Samaritana.

A més, exigia rescindir el contracte de servei amb aquesta entitat religiosa. Aquests acords van ser rebutjats pels grups del ple: ERC i el Comú es van abstenir en els punts «de mínims per als drets de les dones a un servei públic, i ara tenen pressa per desmarcar-se d’aquest model privat», recorda la Crida.

Lleida, 7 d’Abril de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria

1 Comment