La Crida exigeix garantir el dret a una alimentació saludable «per acord de ple»

La Crida per Lleida – CUP denuncia que els compromisos adquirits el juliol passat amb l’aprovació de la moció pel dret de les persones en exclusió social a una alimentació saludable no s’estan complint. La moció exigeix augmentar l’oferta de menjadors socials – avui dia, Lleida només disposa d’un equipament públic municipal – i, segons informa la Regidoria de Drets a les Persones, no se n’ha creat cap de nou.

La formació també lamenta que no s’hagin iniciat els convenis amb els proveïdors d’aliments perquè aquests siguin «de qualitat, frescos i culturalment adequats a les persones» segons l’acord de ple. En aquest sentit, la regidoria argumenta que l’acord del Menjador Municipal de la Panera amb el supermercat és confidencial i que la provisió d’aliments es fa «segons disponibilitat».

Sobre l’increment d’horts comunitaris i que siguin accessibles a la població que no disposa de transport, la regidoria de Drets a les Persones no ha respost si s’han constituït nous espais de treball agrícola per la reinserció sociolaboral. No obstant, argumenten que gestionen des de fa un any dos horts comunitaris a Rufea, allunyats del nucli urbà.

A més, tampoc s’ha estructurat la xarxa d’accés als aliments que facilitin l’autogestió del consum a les persones, «prioritzant mercats municipals i el comerç local i activant el projecte de supermercats solidaris».

Lleida, 16 de març de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria