català

La Crida exigeix blindar el català a la Paeria «urgentment»

La Crida per Lleida – CUP ha sol·licitat «urgentment» una reunió amb la regidora de Cultura Montserrat Parra per blindar l’ús del català a la Paeria, després de l’anunci de Ciutadans sobre la revisió del Reglament d’Usos Lingüístics del consistori i la predisposició de l’alcalde Àngel Ros «d’accedir a les seves exigències».

La formació explica que el ple de l’Ajuntament de Lleida no ha aprovat cap modificació del Reglament per a l’Ús de la Llengua Catalana i, per tant, entén que resta vigent l’aprovat l’any 1996.

Entre d’altres coses, el reglament del 96 detalla que «les notificacions i comunicacions de la Paeria a persones físiques i jurídiques s’han de fer en llengua catalana i, si ho demanen formalment, en castellà».

Així, la Crida recorda que el juliol de 2015 el ple va aprovar la moció d’Òmnium per la qual la Paeria renovava «el seu compromís amb la normalització de la llengua catalana a les institucions» i reiterava el reconeixement del català «com a llengua pròpia de Catalunya i, per tant, de Lleida».

La formació lamenta que l’anunci del Paer en Cap, «pressionat per Ciutadans», suposa un incompliment «flagrant» dels acords de ple. En la reunió amb la regidora denunciaran la situació i s’oferiran a donar suport a la normalització lingüística i l’ús del català com a llengua vehicular a la Paeria.

Lleida, 12 de febrer de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria