bisbe, homòfob

La Crida exigeix declarar el bisbe de Solsona «persona non grata» a Lleida

La Crida per Lleida – CUP vol que la Paeria declari el bisbe de Solsona, Xavier Novell, «persona non grata» al municipi. En la darrera glossa dominical, Novell va fer unes declaracions constitutives d’odi contra l’homosexualitat, assegurant que pot tenir la seva «causa» en «la manca d’una figura paterna». Aquest prec es suma a la denúncia de Colors de Ponent, col·lectiu en defensa dels drets LGTBIQ, davant l’Observatori contra l’Homofòbia. La Crida recorda que Lleida és la demarcació catalana que registra més agressions homòfobes en relació a la seva població (Observatori contra l’Homofòbia, 2016).

Xavier Novell és reincident en les declaracions d’odi contra les persones LGTBIQ i les dones, aprofitant el poder mediàtic i de transmissió que disposa des del púlpit de l’església i dels mitjans de comunicació, i emparant-se en la seva suposada protecció com a representant del catolicisme.

El bisbe de Solsona ha fet nombroses crides a la prohibició de l’avortament, criminalitzant les dones que exerceixen els seus drets. A més, ha arribat a negar la violència masclista i a parlar de la suposada violència de les dones contra els homes en un context de constants feminicidis.

Davant la impunitat que gaudeix Xavier Novell a l’hora de fomentar l’homofòbia i atiar l’odi contra les dones i persones LGTBIQ, la Crida defensa que «cal reaccionar de forma contundent per garantir els drets humans i LGTBIQ i eradicar l’homofòbia i el masclisme».

Lleida, 23 de maig de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria