acusació popular

La Crida demanarà a la Paeria que es personi com a «acusació popular» en el cas d’assassinat masclista

La Crida per Lleida – CUP proposarà al ple d’aquest divendres que la Paeria es personi com a acusació popular en els procediments penals per violència masclista amb resultat de mort. La formació ha especificat que l’acusació ha de ser «popular» i no «particular»: «l’Ajuntament ha de personar-se en representació del poble de Lleida, que rebutja la violència masclista». Municipis com el de Terrassa, Sabadell, Calella, Badalona i Barcelona ja es personen com a acusació en els judicis per maltractament i assassinat, segons ha recordat el grup de Gènere de la Crida.

Davant de casos tant recents com el de la Sara, la lleidatana assassinada a Salou, la Crida considera que «s’ha d’anar més enllà» de les mostres de rebuig i indignació a la premsa, els minuts de silenci i les declaracions institucionals.

Bateria de mesures contra la violència masclista

 La bateria de mesures contra la violència masclista que es presentarà en forma de moció inclou, a més d’exercir Paeria l’acusació popular en cas d’assassinat, l’assistència legal per part de l’Ajuntament a les víctimes o familiars de les qui no van rebre protecció i la inclusió a les xarxes d’atenció feministes i assistencials en tots els casos.

A més, la Crida exigeix al govern municipal que s’habilitin «sense més demora» els dos pisos de propietat municipal per a l’acolliment d’emergència de dones i infants en situació de maltractaments, assistides per dues treballadores socials i vigilades per Guàrdia Urbana a través de teleassistència. Aquesta mesura és fruït d’un compromís al que van arribar amb el PSC el darrer abril, i que la formació lamenta que encara «no s’hagi posat en marxa». En aquest sentit, la moció reclama que els pisos estiguin disponibles a finals d’aquest mes.

Igualtat dins i fora de l’Ajuntament

La moció també demana que l’Ajuntament de Lleida «prediqui amb l’exemple». En concret, la Crida exigeix que la Paeria compti amb un Pla d’Igualtat per al seu personal, obligatori per llei i que moltes empreses sí que contemplen, alhora que demana una dotació pressupostària específica per una diagnosi de gènere de la ciutat i «sense la qual no es pot aprovar el III Pla de Polítiques d’Igualta»t. També exigeix que la pròpia institució «apliqui un biaix de gènere a totes les polítiques i àrees municipals» mitjançant estudis d’impacte de gènere.

Cooperació entre els cossos de seguretat contra la tracta de dones

La Crida reclama que l’Ajuntament s’involucri «de forma activa» en la lluita contra la tracta de dones amb finalitat d’explotació sexual. La formació concreta aquesta aposta amb la cooperació entre la Guàrdia Urbana i la resta de cossos policials i la implementació de campanyes de prevenció i acompanyament a les víctimes de tracta. A més, la Crida exigeix que s’activi la Comissió de seguiment del Treball Sexual amb la participació de les entitats del tercer sector de la ciutat.

Protocol contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques

La Crida per Lleida ha reiterat la necessitat de dotar el municipi d’un protocol d’actuació contra la violència masclista  i LGTBIfòbica en els espais d’oci nocturn, amb de campanyes de sensibilització i d’informació sobre com actuar en aquests casos. «Aquest protocol s’ha d’elaborar de forma multisectorial», explica la formació, «amb les entitats feministes, el col·lectiu LGTBI, entitats socials i representants del sector de l’hostaleria que intervenen en els espais festius».

Lleida, 6 d’octubre del 2016.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria

1 Comment