aqualia

La Crida demana que la Paeria inclogui el comitè d’Empresa d’Aqualia – FCC a la Comissió de l’Aigua

La Crida per Lleida – CUP ha demanat avui, en la sessió de la Comissió de l’Aigua de la Paeria, que inclogui un representant del comitè d’Empresa d’Aqualia – FCC com a part interessada. En aquesta, la Crida ha tornat a constatar que el servei de subministrament d’aigua és “un clar exemple de servei públic privatitzat seguint la roda de les privatitzacions“: un any abans de la pròrroga del contacte amb la multinacional (2012), es registra un dels majors anys de consum d’aigua (1.016.308 metres cúbics), degut a la manca d’inversions de la concessionària per garantir-ne l’estalvi.

El 2012, l’any que es signa la pròrroga a divuit anys, el consum es redueix a 983.557 metres cúbics. Pau Juvillà, representant de la Crida a la Comissió, considera que “aquest descens es deu a la promesa d’inversions per reduir el consum a canvi d’una nova pròrroga i, per tant, negoci assegurat per Aqualia – FCC”. En el moment de prorrogar el contracte, la Paeria va argumentar que no disposaven dels diners per assegurar les inversions que l’empresa no havia fet, cosa que obligava a allargar-ne la gestió: “Aquesta és la roda de les privatitzacions que avui es reprodueix amb Ilnet”, denuncia Pau Juvillà.

La Crida també denuncia que sigui Aqualia – FCC qui controla els límits de contaminants que es poden abocar a l’aigua, tot i que la Paeria tingui una ordenança pròpia que ho regula. D’aquesta manera, es “dóna l’absurd” que l’empresa concessionària “informa” la Paeria sobre els seus propis incompliments perquè procedeixi a les sancions. Fins a la data, la formació ha constatat que ni Aqualia ha respost als requeriments de l’Ajuntament, ni l’administració local ha emès les sancions que dicten l’ordenança. “Una nova mostra de la manca voluntària de control sobre les concessions privades per part de la Paeria”, assegura Juvillà.

D’altra banda, l’empresa Aqualia – FCC ha estat “incapaç” de donar compte del nombre de ciutadans que s’han acollit al Fons Social Municipal de Solidaritat per garantir el dret a l’aigua a les llars sense recursos, explica la formació.

 

Lleida, 14 de març de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria