temporers

La Crida demana que es convoqui el Plenari del projecte d’atenció als temporers

La Crida per Lleida – CUP ha sol·licitat avui a la Comissió de Polítiques de Drets i Serveis a les Persones de la Paeria que convoqui, de manera urgent, el Plenari del Projecte de gestió integral per a l’atenció a les persones temporeres per donar explicacions sobre la gestió duta a terme aquest estiu, fer públiques les aportacions econòmiques de l’Ajuntament de Lleida.

A més, exigeix que es recuperi de nou el document d’anàlisi i d’aportacions fetes al Plenari de temporers 2015-2016 per tal de donar pas a la creació d’un alberg públic per a persones temporeres de la campanya agrària.

Segons la Crida, la campanya agrària de 2017 ha fet palès, novament, la manca d’una política real d’atenció a les persones treballadores i la manca de previsió d’allotjament. En la mateixa comissió de Drets i Serveis, la formació va demanar en diverses ocasions un projecte d’atenció ampli per atendre les treballadores de la campanya agrària que, a Lleida, es troben en situació de sense sostre.

El grup municipal lamenta que «any rere any» el govern de la Paeria desatengui la necessitat d’atenció a les treballadors temporers i les propostes de resolució adreçades pel Plenari. Aquest estiu s’ha tornat als nivells de persones dormint al carrer dels anys 2000 – 2015, i a pràctiques que la Crida «creia eradicades» pel que fa a l’expulsió de les persones que dormen als carrers.

Lleida, 13 de setembre de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria