11 setembre

Ple sobre l’estat de la ciutat: Compromís amb el referèndum d’independència

La Crida per Lleida – CUP demanarà al ple sobre l’estat de la Ciutat el compromís de la Paeria amb el referèndum previst per aquest 2017, així com que la corporació municipal emplaci la Generalitat de Catalunya a fer efectiva la seva celebració.

La formació busca un doble compromís: el que fa referència a la Paeria, per si «cal cedir els centres cívics i espais municipals en cas que fos necessari per la celebració del referèndum» i el que interpel·la al govern català, «perquè garanteixi tots els mecanismes per dur-lo a terme malgrat l’oposició  de l’Estat Espanyol».

«Ara, un cop es fixi data i pregunta cal el compromís i la implicació activa de totes les institucions públiques de Catalunya en la celebració d’aquesta consulta malgrat, com és el cas, l’oposició de l’Estat Espanyol», defensen.

La Crida assegura que existeix una tensió entre la demanda del referèndum d’independència per part de la majoria de la societat catalana i la negativa reiterada de les institucions de l’estat: aquesta tensió, asseguren, s’ha de resoldre fent efectiu el dret d’autodeterminació amb una votació binària (República sí/no), amb la mobilització de la ciutadania i amb el compromís ineludible de les institucions públiques catalanes.

«Cap dret ens ha estat regalat, aquesta vegada també ens caldrà autotutelar-nos per aconseguir exercir el dret a l’autodeterminació», indiquen.

8 de juny de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria