La Crida demana un ajuntament laic, respectuós amb les creences de tothom

El grup municipal de la Crida – CUP ha denunciat avui la presència institucional de la Paeria en l’acte central de la setmana de pregària per a la Unitat dels Cristians que durà a terme l’Església Evangelista de la Bíblia Oberta. La formació considera que el necessari respecte a les diferents tradicions religioses de les lleidatanes i lleidatans entra en contradicció amb la participació constant, des dels càrrecs públics, en cerimònies religioses de qualsevol confessió.

La Crida – CUP aposta perquè l’Ajuntament de Lleida com a representació de la ciutat, sigui mirall i reflex de totes les tradicions i confessions que l’enriqueixen i per tant aposti per la defensa d’una laïcitat efectiva, mantenint-se al marge de celebracions.

Així mateix la formació insisteix a demanar que l’Ajuntament de Lleida impulsi una laïcitat real buidant els diferents actes que duu a terme de connotacions religioses evitant, com s’ha dut a terme per exemple darrerament, vincular la diada de la Guàrdia Urbana a les celebracions religioses en honor a Santa Cecília, amb una missa a la Catedral sense, ni tan sols, tenir en compte les confessions religioses (si en tenen) dels membres d’aquest cos.

Lleida, 23 de gener de 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria