mercat del pla

La Crida vol que la definició d’usos del Mercat del Pla inclogui accions integrals sobre el Centre Històric

La formació considera que el Centre Històric no en té prou amb millores urbanístiques o dinamització comercial, sinó «accions que millorin les condicions de vida dels veïns»

 

La Crida per Lleida – CUP ha sol·licitat a la Paeria que la definició d’usos del Mercat del Pla es dugui a terme dins d’un procés «integral» sobre el conjunt del Centre Històric, que tingui en compte altres aspectes a banda dels urbanístics i els comercials: «es necessiten accions que millorin les condicions de vida dels veïns i veïnes del barri». Per a la definició dels usos del Mercat del Pla – la Paeria vol anul·lar el contracte vigent amb l’empresa concessionària – la formació exigeix que es treballi a través d’un procés participatiu.

El 2014, l’Ajuntament de Lleida va anunciar el ‘pla de dinamització del Centre Històric’, del qual el Mercat del Pla n’era un dels elements principals: aquest projecte tenia com a objectiu «transformar i dinamitzar» el barri. El passat mes de gener, el govern de la Paeria va anunciar la rescissió de la concessió de l’equipament comercial, després que l’empresa concessionària tanqués l’outlet de roba. Aquest era l’últim dels equipaments del ‘Districte Mercat del Pla’ que restava en funcionament – havien tancat les Pop Up Store i la Casa de Fusta de la cadena Desigual –. Segons la candidatura d’esquerres, és la defunció i el fracàs «d’un model consumista i elitista».

La Crida defensa que el Centre Històric és «un barri únic i especial, bressol de la ciutat i de la nostra història col·lectiva». No obstant, «les seves qualitats queden amagades per l’emergència de greus problemàtiques com l’abandonament dels col·lectius més vulnerables, les dificultats per accedir a un habitatge digne, el desmantellament d’equipaments públics, l’especulació immobiliària i l’oblit institucional de les darreres dècades».

L’octubre de 2016, la Crida per Lleida va convocar un debat veïnal sobre els usos de la casa de fusta del carrer Cavallers i va constatar que la majoria dels participants reclamaven espais lúdics per a infants i adolescents, perquè consideren que “hi ha greus mancances per a la socialització dels més joves al barri”, i un centre sociolaboral, davant de l’alta taxa de desocupació que travessa el barri. En aquest sentit, el Casal Popular de Joves de Lleida va proposar convertir el Mercat del Pla en un alberg públic pels temporers sense llar.

Lleida, 25 de gener de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria