Emergència Social, Rodamilans

La Crida considera que la Paeria amaga la seva responsabilitat sobre l’emergència social

La Crida per Lleida – CUP demana que el “Procediment municipal davant l’acompanyament a les persones usuàries dels serveis socials en les entrevistes professionals”, que va fer arribar la Regidoria als treballadors sense negociació, es retiri de forma immediata «per vulnerar els drets fonamentals de les persones en l’accés als serveis socials». La formació ha portat aquest prec a la Comissió de Polítiques per als Drets de les Persones.

La Crida destaca que el procediment té la intenció d’amagar el problema de fons: la manca de responsabilitat política de l’equip de govern sobre l’emergència social de la ciutat. Així, usuaris i treballadors dels Serveis Socials es troben amb una manca de directrius concretes pel que fa al desenvolupament de la Llei 24/2015 contra la pobresa energètica i l’emergència habitacional, la manca de supervisió i efectivitat dels protocols – especialment els de violència masclista i exclusió social. La Crida destaca, per damunt de tot, l’absència d’uns pressupostos que s’adeqüin a les necessitats reals de la població.

És per això que la formació sol·licita que es reforcin els Serveis Socials ampliant personal, pressupost i millorant l’efectivitat dels protocols d’atenció.

La garantia dels Drets dels infants, a la Comissió

En la Comissió de Polítiques per als Drets de les Persones, la Crida ha demanat les mesures que pren la Paeria per garantir els drets dels infants en situacions de desnonaments o talls de subministraments. En aquest sentit, ha preguntat quants infants hi ha derivats pels serveis socials a l’Alberg Jericó, Dona Samaritana o altres entitats del Tercer Sector.

La Crida també ha sol·licitat a l’Ajuntament que exigeixi a les empreses subministradores d’aigua, llum i gas el càrrec de les factures de persones en situació de pobresa energètica.

Lleida, 8 de febrer de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria