programari lliure

La Crida celebra el trànsit de la Paeria cap al programari lliure

La Crida per Lleida – CUP ha fet balanç dels passos cap a la sobirania tecnològica amb la que es va comprometre la Paeria el darrer any. Segons la formació, l’Ajuntament de Lleida ha inclòs «mèrits» per eines i programari lliure o en codi obert per les licitacions de serveis informàtics. A més, s’han desplegat programes d’ofimàtica lliures en els centres de treball de la Paeria.

La Crida ha valorat positivament aquest avenç cap a la sobirania tecnològica, «sense precedents fins a la data», però recomana aprofundir en el seu desplegament.

En aquest sentit, la formació demana que l’ús de programari lliure sigui un «requisit» i no un «mèrit» en la contractació de serveis informàtics per part de l’Ajuntament de Lleida.

L’activista pel programari lliure i membre de la Crida Sisco Garcia creu que s’ha d’estudiar un pla i el seu cost per fer una migració completa cap al codi obert i les llicències lliures. També proposa alliberar les llicències dels programes de la Paeria per a l’ús i el desenvolupament tecnològic de la població.

Lleida, 15 de novembre del 2016.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria