Añimentació, horta

La Crida celebra que s’incorpori «l’autogestió alimentària» al pla de subvencions del tercer sector

La Crida per Lleida – CUP ha celebrat que s’incorporin els projectes d’autogestió alimentària al pla estratègic de subvencions de la Paeria per al Tercer Sector (entitats socials i cooperatives).

La propera Comissió de Polítiques per als Drets de les Persones debatrà la modificació del Pla Estratègic, a instàncies de la moció de la Crida per al dret a una alimentació adequada – aprovada al Ple del 29 de juliol de 2016 –.

No obstant, la formació denuncia que la creació d’una línia de subvencions per al Tercer Sector «que tinguin com a objectiu els projectes d’autogestió alimentària» és l’únic acord de la moció que s’implementa: la resta de compromisos per a una alimentació saludable no s’estan complint.

La moció també exigia augmentar l’oferta de menjadors socials – avui dia, Lleida només disposa d’un equipament públic municipal –. A més, la Crida lamenta que no s’hagin iniciat els convenis amb els proveïdors d’aliments perquè aquests siguin «de qualitat, frescos i culturalment adequats a les persones» segons l’acord de ple.

Tampoc s’ha estructurat la xarxa d’accés als aliments que facilitin l’autogestió del consum a les persones, «prioritzant mercats municipals i el comerç local i activant el projecte de supermercats solidaris».

Lleida, 8 de maig de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria