La Crida celebra la concessió de la «medalla de la ciutat» a dones amb fort compromís feminista

El 28 de febrer la Crida per Lleida – CUP va proposar l’atorgament de la ‘medalla de la ciutat’ a Anna Ariño, Mercè Ciutat, Pere Culleré i Antonio Chacón, militants d’organitzacions polítiques clandestines durant la dictadura franquista. Posteriorment es va ampliar aquesta petició a a Carme Vilana, Maria Recasens i Pere Terrado, activistes feministes i per la llengua catalana que van iniciar la seva activitat a finals de la dictadura i que han contribuït al desenvolupament sociocultural de Lleida.

Totes aquestes medalles es lliuraran avui en el marc de la Festa Major de Maig.

Respecte de les medalles sol·licitades amb posterioritat a les del 28 de febrer, destacar les figures com la de Carme Vilana que ha dedicat tota la llarga trajectòria laboral al treball social i que l’any 1984 va ser una de les impulsores del Centre de Plànning a Lleida i on hi va desenvolupar una llarga tasca de suport, assessorament i acompanyament a dones.

La Maria Recasens es una impulsora de la pedagogia activa a Lleida i una ferma defensora del català del qual en va impulsar el seu coneixement, així mateix Pere Terrado fou un dels primers professors de català que tingué la ciutat de Lleida, impartint classes a diverses entitats i escoles.

La Crida celebra la concessió de medalles a persones que s’han significat en la defensa de les llibertats nacionals i de la llengua catalana en un moment on aquesta sofreix un assetjament constant i considera especialment significatiu la concessió a dones com l’Anna Ariño, la Mercé Ciutat o la Carme Vilana que han mantingut un compromís ferm i decidit en la lluita feminista, avui més necessari que mai.

Lleida, 10 de maig de 2018.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria