pressupostos paeria

La Crida aposta per uns pressupostos municipals «en clau republicana» i que «enforteixin» els serveis públics

La Crida per Lleida – CUP rebutja la proposta de pressupostos municipals per al 2018 que ha presentat la primera tinent d’alcalde i regidora de Gestió dels recursos municipals, Montse Mínguez: «ens sembla feta en clau electoralista, reproduint el que nosaltres anomenem Model Llotja, grans obres urbanístiques sense apostar per la despesa social», afirma el regidor Francesc Gabarrell.

La formació ho exemplifica amb el projecte urbanístic per al Barri de la Mariola: «Aquest barri no superarà les desigualtats econòmiques només amb totxo. Calen inversions en serveis socials i en atenció a les famílies».

Gabarrell destaca també la seva «incredulitat» amb la previsió d’increment de 450.000 € al pressupost, amb ingressos provinents de l’Impost d’Activitats Econòmiques (prop d’un 4%). El regidor de la Crida considera que no hi ha indicis ni polítiques públiques que estimulin l’activitat econòmica al municipi.

Per la seva banda, la Crida planteja uns pressupostos municipals «en clau republicana», és a dir, que compleixin amb les lleis d’emergència social aprovades pel Parlament de Catalunya i suspeses «injustament» pel Tribunal Constitucional, especialment la d’habitatge.

A més, la candidatura anticapitalista torna a posar sobre la taula la recuperació dels serveis públics privatitzats, especialment la recollida de residus i el d’atenció domiciliària. També mantenen l’exigència de l’establiment d’una taxa pública per l’aigua «abans de que acabi l’any».

La formació lamenta que el govern municipal del PSC torni a presentar uns pressupostos «de dretes» i manté l’exigència de fer uns comptes al servei de la gent i expansius en polítiques socials, com ja van defensar l’any passat. A més, critiquen que la regidora Mínguez presentés la seva proposta ahir, 8 de novembre, «enmig d’una vaga general, legítima i necessària, pels drets i les llibertats de la gent».

La Crida vota en contra de la proposta de pressupostos de l’EMU

D’altra banda, la Crida ha votat en contra de la proposta de pressupostos de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, en un consell d’administració celebrat avui. La formació considera que la proposta de pressupostos són una «continuïtat» dels anteriors, ja que «cronifiquen els problemes actuals de l’EMU: la dependència excessiva del finançament de l’Ajuntament».

«L’Ajuntament preveu un increment de venda d’immobles, quan no va assolir el nivell previst per al 2017», assegura Pau Juvillà, regidor de la Crida i representant al consell d’administració. Juvillà també lamenta que els comptes no expliquen com es tornarà el crèdit de 544.221 euros que va concedir la Paeria per pagar els proveïdors de l’EMU.

Lleida, 9 de novembre de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria