La Crida anuncia que no donarà suport al Tercer Pla d’Igualtat de la Paeria

La Crida per Lleida – CUP ha anunciat avui que votarà en contra del tercer pla de Polítiques d’Igualtat de Gènere de Lleida (2017 – 2021) al ple de la Paeria. La formació considera que hi manca «contingut, metodologia i participació» i assegura que no s’ha fet una diagnosi de gènere «com cal», tenint en compte l’estructura de les llars, la coresponsabilitat en les tasques de cura, la bretxa salarial, l’atur entre gèneres, etcètera. La Crida assegura que va plantejar abstenir-se en la votació, però el cas de Dona Samaritana «ha obligat a retirar completament el seu suport».

Amb l’avaluació de l’anterior pla (2013 – 2017), la regidoria d’Igualtat conclou que «s’ha eradicat la desigualtat de gènere a Lleida», una asseveració que sorprèn la Crida perquè es tracta «d’una situació estructural» que afecta tots els àmbits de la vida com el domèstic, el laboral o el públic. A més, afirmen que el govern municipal «ha tolerat el fracàs de Dona Samaritana» i «es nega» a posar en pràctica la transversalitat de gènere a les seves àrees polítiques.

Entre d’altres, la Crida defensa que Igualtat ha de participar a la Mesa d’Emergència de la ciutat i que havia de supervisar el protocol d’assetjament a la Paeria perquè «fos creïble la voluntat de la regidoria de revertir la situació». Així, recorda que algunes entitats feministes van retirar-se del procés participatiu del pla perquè el consideraven «paper mullat».

Lleida, 27 d’abril de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria

1 Comment