La Crida adverteix del tancament del servei que ofereix «Dona Samaritana»

 La Crida per Lleida – CUP alerta que l’entitat religiosa Dona Samaritana ha abandonat el servei d’atenció a dones víctimes de la violència masclista. Segons ha pogut conèixer la formació a través de contactes amb treballadores socials, Dona Samaritana ha acomiadat el seu personal i actualment la gestionen temporalment voluntàries de l’entitat, sense la protecció continuada de Serveis Socials. La Paeria li va transferir el 2012 el servei d’atenció a dones i infants en situació de violència masclista i dones en un context de sensellarisme.

La Crida alerta que l’Ajuntament de Lleida no disposa «d’un pla B» ni d’una segona opció de gestió pública: com a conseqüència de la privatització d’aquest servei, es deixa desprotegides un bon nombre de dones en context de violència. En aquest sentit, la formació va sol·licitar ahir una reunió d’urgència sobre la qüestió amb la regidoria de Drets i Serveis a les Persones (Xavier Rodamilans) i la regidoria d’Igualtat (Sara Mestres), que ha estat rebutjada pel govern municipal.

A més, la formació adverteix que l’Ajuntament de Lleida es nega a oferir un servei d’emergència públic i que el seguiran cedint a entitats privades sense garantir requisits com la professionalitat o l’atenció especialitzada. Així, la Crida assegura que mai s’ha signat un conveni amb Dona Samaritana, sinó que s’ha fet a través de contractes de 3 o 6 mesos, tot i saber que és un servei d’emergència que ha d’estar sempre disponible.

La Crida ha fet denuncies constants sobre aquesta entitat i va presentar una moció el mes de novembre de 2015 per al compliment de la Llei 5/2008 – del dret de les dones a eradicar la violència masclista -, al constatar que a Lleida “no es complia la garantia de drets de les dones i els seus infants que patien violència masclista i es trobaven també en situació de sense llar”.

La formació ha insistit que no compartieix el model privat de l’atenció social i exigeix al govern municipal que re-ubiquin les dones usuàries de forma immediata. A més, ha volgut subratllar que la regidoria de Drets i Serveis a les Persones sempre s’ha negat a augmentar els recursos residencials per a les víctimes de violència masclista.

Lleida, 6 d’Abril de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria

2 Comments