xàtiva

La Crida participa als actes que culminen l’agermanament amb Xàtiva, una reivindicació «històrica»

Els dos regidors de la Crida per Lleida – CUP viatjaran avui a Xàtiva (País Valencià) per celebrar els actes que culminen l’agermanament de la capital de la Costera amb la ciutat de Lleida. Paral·lelament hi assistirà també una delegació del govern municipal, però els representants de la Crida pagaran amb els seus diners el viatge i visitaran els companys i companyes de l’Ateneu Popular de Xàtiva.

Arran d’una moció de la Crida, el passat 1 de juliol del 2016 el ple de la Paeria va aprovar iniciar els tràmits corresponents per tal de promoure l’agermanament entre Xàtiva i Lleida a nivell institucional. La mateixa moció es va defensar a l’Ajuntament de Xàtiva per part de l’Ateneu Popular de Xàtiva.

Xàtiva, situada a la comarca de La Costera, fou arrasada el 19 de juny del 1707 per les tropes borbòniques de Felip V que posteriorment farien el mateix a Lleida l’octubre del mateix any. La formació considera ambdues ciutats comparteixen un passat tràgic i un llarg seguit de represàlies, pel fet d’haver-se mantingut ciutats i viles fidels a les nostres llibertats nacionals i que cal recuperar de la memòria històrica, «per reivindicar que som un poble viu i conscient de la seva història».

L’agermanament de dues ciutats aixafades per l’exèrcit castellà ha estat una reivindicació «històrica» de l’esquerra independentista a Lleida: al 2007, la CUP ja demanava teixir relacions amb la vila del sud dels Països Catalans.

Lleida, 12 de juliol de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria