taxa, aigua

La Crida emprendrà accions judicials contra la Paeria per no incorporar la taxa d’aigua a les ordenances

La Crida per Lleida – CUP ha anunciat que emprendrà accions legals contra la Paeria per la negativa a aprovar una Ordenança Fiscal per la taxa de subministrament d’aigua.

La formació empara aquesta decisió a les sentències del Tribunal Suprem que obliguen a tots els ajuntaments a fixar de forma pública el càlcul i la recaptació del subministrament. A Lleida ho fa l’empresa concessionària del servei, Aqualia, a través dels seus propis càlculs.

La Crida ha presentat fins a tres vegades una proposta d’ordenança que reguli la taxa: al març del 2016, la presidenta de la Comissió d’Economia Montserrat Mínguez va enretirar la proposta de l’ordre del dia al·legant que esperava un informe jurídic de la Paeria.

taxa, aigua

Aquest informe va arribar l’11 d’abril passat. Segons ja va denunciar la Crida en el seu moment, es tractava de la còpia d’un article d’opinió de l’advocat de capçalera de les concessionàries. En el bitllet criticava la decisió del Suprem d’obligar a acudir a la figura de la taxa i no la de tarifa, per la qual cosa la Crida va lliurar un «contra-informe» a la Comissió sense resposta.

El setembre passat la formació va tornar a demanar la incorporació d’una taxa de l’aigua a les ordenances fiscals, desestimada en el ple del 28 d’octubre.

Així, si abans d’acabar any no es regularitza el subministrament d’aigua a través d’una taxa pública, la Crida portarà el cas als jutjats. «És una situació il·legal i abusiva on l’Ajuntament perd tot el control democràtic sobre la recaptació de rebuts d’un dret bàsic com l’aigua. Sobretot en el que és més important: qui fa el càlcul del cost que repercuteix en la ciutadania», ha explicat l’advocada Esther Sancho.

taxa aigua

Lleida, 3 de novembre de 2016.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria