serveis públics

La Crida abandona la comissió de Serveis Públics de la Paeria

La formació denuncia manca de voluntat «per controlar» les empreses concessionàries i inicia una campanya per la remunicipalització dels serveis

La Crida per Lleida – CUP ha anunciat avui que posa fi a la seva participació en la comissió de Serveis Públics de la Paeria per la manca de voluntat «de controlar» les empreses concessionàries. La presidència d’aquesta comissió ha recaigut sobre la primera tinent d’alcalde, Montse Mínguez: segons la Crida, ha bloquejat en tot moment el treball del grup d’estudi, sense facilitar la informació econòmica i els convenis laborals dels serveis, a més dels mecanismes de seguiment i fiscalització «que hauria d’estar exercint la Paeria». 

La Crida va impulsar just a l’inici d’aquesta legislatura la constitució d’un grup d’estudi sobre els serveis públics privatitzats – aigua, recollida de residus, transport urbà, etc. -, aprovada al Ple de juliol de 2015. Aquesta Comissió tenia com a objectiu analitzar la situació econòmica i laboral i el compliment de les condicions establertes per contracte.

No obstant, consideren que ha esdevingut «una caricatura del que havia de ser un estudi de l’estat dels serveis» i ha donat peu a «propaganda de l’explotació del servei» per part de l’empresa concessionària, tal com denuncia la Crida.

Així, destaquen que la Paeria no destina recursos al seguiment dels serveis privatitzats ni tenen el personal necessari per la seva fiscalització – només en consta un a l’organigrama funcional de l’Ajuntament –. «Tot això respon a una intencionalitat política de l’equip de govern, com si els béns i recursos públics fossin de les concessionàries».

Tret de sortida a la campanya «Servei públic o negoci privat?»

D’altra banda, la Crida ha presentat la campanya «Servei públic o negoci privat» per obrir el debat sobre la remunicipalització dels serveis privatitzats i assolir un acord social, polític i sindical ampli en aquest sentit.

Aquesta campanya desgranarà servei per servei en què consisteix la seva privatització, quant li costa al municipi i com retornar la gestió a mans públiques.

La formació destaca que l’aposta pel control públic és una qüestió de «drets socials», una millora de les condicions laborals de l’actual plantilla i una distribució «a favor de la ciutat» dels beneficis que avui són privats».

«L’aigua, la recollida de residus, la mobilitat, l’enllumenat o l’atenció domiciliària han esdevingut mercaderies: recuperem-ne la gestió i garantim-ne la universalitat», conclouen.

Aquest dijous, a les 18h de la tarda, organitzen una conferència amb Maria Sirvent, regidora de la CUP a Terrassa i impulsora de la Taula de l’Aigua al municipi, Jordi Colomé, expert en processos de municipalització de serveis, i Eduardo Cáliz, assessor de la CUP a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria