La Crida presenta un informe de Carrers complementari al dels experts i manté la relació dels personatges amb la dictadura

La Crida per Lleida – CUP manté que cal revisar el nomenclàtor de la ciutat, després que el grup d’experts nomenada per la Paeria hagi determinat que el govern municipal ha d’establir un «criteri polític» per fer-ho. La formació ha presentat un informe complementari a l’oficial «per tal d’entendre millor la relació d’aquestes persones amb el cop d’estat de juliol del 1936 i la dictadura franquista».

L’historiador i membre de la Comissió Especial de Carrers a la Paeria per la Crida, David Sancho, ha elaborat una extensa i documentada aportació de les trajectòries de l’Alcalde i germans Recasens, Lluís Besa, els Alcaldes Areny i Montaña, Casimiro Sangenís i Carmelo Fenech – tots amb carrers dedicats a la ciutat de Lleida –, en la que demostra els seus lligams amb l’alt poder franquista.

Així, Sancho ha criticat la voluntat de l’Ajuntament de «despolititzar la significació d’aquestes persones amb la dictadura», en referència a unes declaracions recents de l’alcalde Àngel Ros a Catalunya Ràdio en les que disculpava la seva adhesió al franquisme.

La Crida exhibeix la Llei 52/2007 de Memòria Històrica per recolzar la retirada dels noms dels carrers: «no és una comissió de professors universitaris qui ha de decidir sobre aquests noms, sinó el govern municipal. Cal recordar que des del 2007 diversos ajuntaments de Catalunya i altres llocs de l’estat han procedit a retirar noms i simbologia franquista a l’empara d’aquesta llei».

Informe de la Crida – Carrers Franquistes

Lleida, 3 d’octubre de 2016.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria