Admès a tràmit el recurs de la Crida-CUP al Contenciós Administratiu contra la pròrroga a Ilnet

La Crida-CUP anuncia que el jutjat del contenciós administratiu de Lleida ha admès a tràmit el recurs que la formació ha fet contra la pròrroga a Ilnet, que extendria la recollida de residus a aquesta empresa fins el 2024. Una acció que el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va titllar de rebequeria de la formació. Amb aquesta entrada a tràmit, la Paeria compta amb 20 dies per entregar l’expedient. Amb aquesta pròrroga, la Crida-CUP hi veu la intenció d’esquivar la nova llei de contractes públics, que restringeix la manera d’adjudicar la gestió dels serveis públics. Per exemple, evita que s’apliqui la nova llei que contempla que els contractes es facin en lots diversificant les adjudicacions,  impedint fer un sol contracte per dos serveis diferents. Amb la pròrroga es tancaria el mercat i només es permetria l’entrada a l’empresa que compta amb la capacitat per fer neteja i recollida alhora, com té actualment Ilnet.

La formació, com ve dient des de fa temps, considera que no hi ha cap motiu per a la pròrroga, ni cap raó que justifiqui la seva aprovació per la via d’urgència, tal i com es va fer, i considera que el govern de la Paeria ha fet servir l’excusa de no disposar de temps suficient per redactar un nou contracte malgrat la data de finalització de la concessió (aquest passat maig) era coneguda des de la darrera pròrroga el 2015. La formació recorda que el contracte de concessió a ILNET és el de major valor pressupostari per la Paeria, d’uns 12 milions d’euros.

La proposta de la Crida-CUP és remunicipalitzar per tenir el control democràtic de la gestió de residus, com molts ajuntaments estan tirant endavant, i com de la mateixa manera s’està fent amb l’aigua.

Crida per Lleida-CUP

25 de juliol de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria