La Crida-CUP organitza una jornada antiracista

La Crida per Lleida-CUP ha preparat un matí de trobada i debat per articular els eixos de lluita i de treball antiracista. La formació explica que teixir una ciutat amb justícia social implica parlar del racisme perquè aquest travessa la vida social, l’educació pública, la llibertat en l’espai públic, l’urbanisme i el dret a l’habitatge, els serveis socials de totes i per a totes, la cultura, la participació de tota la població en les decisions de ciutat.

La formació dedicarà el matí de dissabte 20 a la plaça del Dipòsit a realitzar una taula amb diferents activistes antiracistes –Nogay Ndiaye de la Plataforma Fruita amb Justícia Social, Daniela Ortíz militant antiracista i artista, i Ahmed el Marrakchi de l’organtizació d’estudiants Unim Fronteres-  i amb organitzacions d’immigrants i col·lectius que treballen des de l’antiracisme a la ciutat, per tal de crear un document que analitzi l’abast de les situacions de racisme que pateixen persones immigrants i/o racialitzades de la ciutat i poder establir mecanismes de resposta i eixos de treball.

La Crida-CUP creu imprescindible establir un eix antiracista a tots els espais de treball institucional i de foment de la pau i la convivència a la ciutat. L’avanç de la ultradreta i de les expressions d’odi i xenofòbia contra les minories religioses, les comunitats immigrants i la diversitat cultural i ètnica, és motiu de preocupació i alerta.

Així mateix, destaquen que cal fer un toc d’atenció a l’escassa acció de denúncia per part de l’administració en les situacions de greu vulneració de drets de les persones immigrants que no tenen regulada la seva situació administrativa, l’empresonament als CIE o les deportacions. La població lleidatana és amplament diversa a nivell cultural i ètnic, però aquesta diversitat no es tradueix en una pluralitat en els espais de participació i de decisió de les institucions o de l’associacionisme de barri, a més que es permet una segregació escolar que hipoteca el futur de la població.

Aquest és el primer dels deu debats de ciutat que la Crida-CUP ha organitzat sota el títol “#efectecrida. Debats per teixir ciutat”. Un cicle que abordarà diverses temàtiques en sis mesos, distribuïts en deu barris de Lleida des d’una perspectiva municipalista transformadora, i posant la ciutadania a primera línia.

Crida per Lleida-CUP

18 d’octubre de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria